Jesse Delleman ontwerpt fietsenpark voor Graafschap College

Jesse Dellemann (18) is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor een nieuwe fietsenstalling/fietspark. De wedstrijd was uitgeschreven door het Graafschap College in Doetinchem. “Ik heb goed nagedacht hoe het moest worden. Het is een ecopark geworden, een ecologische, duurzame en functionele fietsstalling”, vertelt Jesse Dellemann van de sector Techniek en Informatica, waar hij de richting Bouwkunde volgt.

Jesse zit in het derde jaar bouwkunde bij het Graafschap College. Hij komt elke dag met de fiets naar school. Een ervaringsdeskundige dus. “Van een leraar van school hoorde ik over de ontwerpwedstrijd”, zegt Jesse. “Het leek me wel leuk om in de kerstvakantie met iets bezig te zijn. Ik heb gekeken hoe het moest worden en heb informatie verzameld. De eis was dat er 600 fietsen gestald moesten kunnen worden, waarvan 150 overdekt. Het fietspark moet daarom goed toegankelijk zijn met goede in- en uitgangen. Ook zijn eisen gesteld op het gebied van milieu en verlichting. Op het dak van de overkapping liggen zonnepanelen die elektriciteit leveren voor de verlichting van de fietsenstalling en voor het opladen van de accu’s van de elektrische fietsen. Verder heb ik gewerkt met gras en hagen om het fietspark een groene uitstraling te geven die bij de omgeving past. Het betonnen straatwerk dat er nu ligt, wordt hergebruikt in de nieuwe fietsenstalling.”

Ecopark

Jesse heeft zijn ideeën eerst op papier geschetst en is toen op de computer aan het werk gegaan. “Het ontwerp van de fietsenstalling is een ecopark geworden”, laat Jesse weten.

Bekijk hieronder de video van het concept van de fietsenstalling

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *